conseil de navigation
label école EFVL

Stages Parapente

roland et une élève en matinéé de pente école De FFVL school Evasion, die al langer dan twintig jaar bestaat, biedt u opleidingen om te leren parapenten op uw tempo en op uw manier waardoor u een vliegbrevet kunt halen en zelfs meer dan dat!

Deze opleidingen vinden veelal plaats in het weekend of doordeweeks, maar u kunt lessen volgen wanneer en hoelang u dat wilt. De kosten hangen in alle gevallen af van het aantal lessen (1/2 dag) of het aantal dagen.

Kijk op de planning of bel ons, we kunnen altijd een oplossing vinden!

-Van april t/m november dagelijks geopend

-Schrijf u in met het inschrijfformulier voor opleidingen (stages).

Leren: beginnersopleiding ʺdu ciel plein la têteʺ


Individuele opleiding (1 of 2 pers.):

Verschillende introductielessen op de parapente school om goede grondtechnieken te leren, tandemvliegen met dubbele commando’s. Ervaring met vliegen vanaf de eerste les.

Opleiding ‘classique’ (3 pers. en meer)

Leren op de parapente school en progressieve toegang tot grotere vluchten. Er wordt eventueel tandem gevlogen, maar minder systematisch.

Publiek :

Voor iedereen

Doel :

Kennismaking met het materiaal (parapente, noodparachute, VHF-radio); theoretische basiskennis, progressie naar eerste solovluchten en toegang tot een eerste FFVL vliegbrevet.

Programmaduur:

Weekenden of doordeweeks. Per lessen van +/- vier uur in de ochtend onder rustige omstandigheden geschikt voor beginners. Maar we kunnen u ook hele dagen voorstellen als het weer meezit, als u dat wenst en als uw niveau dat toelaat! Lessen of dagen: efficiënte en snelle progressie, de optie 5 dagen of meer, is ideaal, maar wij doen er alles aan om ons aan u aan te passen (kijk op de pagina prijzen).
un groupe d'élève en stage parapente à Millau

Opleiding perfectie ʺVous devenez oiseauʺ


Publiek :
restitution en sud à la Pouncho d'Agast
Ieder niveau vanaf de introductie-opleiding. Als uw niveau goed genoeg is om te leren vliegen in thermieken, geef het dan aan. We zorgen er dan voor dat u dit leert!

Doelen :

Plezier hebben in het vliegen!
…en progressie boeken richting een vliegbrevet : de eerste (wat langere) vluchten in thermieken, vliegtechnieken in thermieken, opstijg- en landingstechnieken die worden aangepast aan de wind, de eerste cross.

Programmaduur

De weekenden of doordeweeks. Per les en (of) dag, afhankelijk van uw niveau. ’s Ochtends werken we aan de techniek en ’s middags en ’s avonds vliegen we in afdalingen! Groepslessen of –dagen = efficiënte en snelle progressie, een optie voor vijf dagen of meer is ideaal, maar we doen er alles aan om ons aan uw schema aan te passen (zie pagina prijzen).

Brevetten


U kunt bij ons verschillende vliegbrevetten halen.
Zie prijzen.

De leermethode van Evasion

Onze leermethode is gebaseerd op de ervaring van onze instructeurs die al langer dan 24 jaar professioneel vliegen en op de FFVL-methodes (Fédération Française de Vol Libre).

Spelenderwijs om leren vliegen op de grond, kleine sprongen en met wat grotere vluchten toewerken naar een eerste echte grote vlucht, vaak tijdens de derde les.

De vliegplaatsen in Millau bieden leermogelijkheden voor alle niveaus, van beginners tot gevorderden die langere afstanden willen vliegen. Ze kunnen vliegen over de beroemde delen van Millau en zo de eerste uren in de lucht rustig doorbrengen.

Houd het idee van plezier en progressie in uw achterhoofd; het vliegen zou moeten aanvoelen als vakantie en plezier en wij doen er alles aan om dit te creëren

De nodige theoretische kennis en de praktijkervaring van het vliegen horen bij de lessen.

Wij genieten het label ‘Ecole Française de Parapente’, wat houdt dat in?

Dit is een garantie dat u in onze school de volgende kwaliteiten terugvindt:

Stage parapente à Novis Groepen van 2 tot 5 personen stimuleren de persoonlijke ontwikkeling,
Er is materiaal aanwezig van goede kwaliteit en aangepast op uw niveau,
Goede plekken om de praktijk te leren,
Goede plekken voor grotere vluchten die u de kans geven om, vanaf beginnersniveau, progressie te boeken,
Leermethodes die door de FFVL worden aanbevolen.
De mogelijkheid een hogere verzekeringslicentie te behalen.
De mogelijkheid om een vliegbrevet te halen.

En wij zorgen uiteraard voor alle benodigdheden, zoals een shuttle, radio’s…

De pluspunten van Evasion:

Stage parapente à Novis Kleine groepen van 2 tot 5 personen zorgen voor een aangename sfeer en dit stimuleert tevens de persoonlijke ontwikkeling.
Particuliere lessen zijn mogelijk.
Wij zorgen voor de shuttles ter plekke.

Het gebruik van pedagogische tandem garandeert een zekere en effectieve progressie en zit bij de opleiding inbegrepen in de volgende gevallen: bij particuliere lessen of als u dit nodig heeft voor uw vooruitgang.
Dor onze lange en rijke ervaring met vliegen en de bergen kunt u niet alleen met ons tandemvliegen, maar we kunnen u ook meenemen in de bergen of op reis richting verschillende bestemmingen die allen bijzonder prachtig en gevarieerd zijn…

Praktische informatie over de uitrusting:


De school leent u het benodigde vliegmateriaal (vleugels, harnas, VHF-radio, noodparachute en een helm) en de shuttles.

U zorgt zelf voor:
- Aangepaste schoenen (ideaal zijn wandelschoenen, maar in elk geval gesloten schoenen)
- Comfortable broek, het liefst een tracksuit
- Wol, fleece-kleding, windjack en handschoenen indien het koud weer is. Let op, in de lucht vliegen we gemiddeld 50 km/u en met lage temperaturen kan het snel erg koud worden. - Idem voor wandelen; neem contact met ons op voor het wandelen met sneeuwschoenen, we kijken samen naar wat u heeft.

Zorg in elk geval dat u in vorm bent!

Reservering :

Iedere reservering is geldig na ontvangst van een schriftelijke inschrijving (indien mogelijk via ons formulier) en een aanbetaling van € 100.

Verplicht voor de opleidingen:

- Voor het parapenten en speedriding : FFVL-licentie en –verzekering (zie pagina prijzen), afgegeven bij uw aankomst in Millau. Indien u elders bent verzekerd, dan bent u verplicht dat aan te tonen.
- Voor wandelen, sneeuwschoenwandelen en oriënterend wandelen : FFM- of CAM- licentie.Indien u elders bent verzekerd, dan bent u verplicht dat aan te tonen.
- Medisch certificaat van ʺgeen contra-indicaties voor het beoefenen van…ʺ is verplicht. Dit certificaat kan ter plaatse worden gemaakt, maar het is handiger om dit van te voren te laten doen. Uw arts kan dit voor u doen, vraag ons naar de lijst met indicatoren.
- Een bijdrage aan het Comite Departemental de Vol Libre (zie pagina prijzen).
In Frankrijk en in veel landen zijn de vliegplekken vrij toegankelijk en gratis, maar in ruil daarvoor wordt gevraagd mee te helpen bij de organisatie en het onderhoud op de plek waar uw licentie wordt afgenomen.
- Minimumleeftijd : 14 jaar en 12 jaar met toestemming van de FFVL, deze dient van tevoren aangevraagd te worden.
- Een schriftelijke toestemming van de ouders is verplicht voor minderjarigen.

Annulering :

Van uw kant:
- Meer dan een maand voor het begin van de opleiding: u krijgt uw aanbetaling terug.
- Minder dan een maand voor het begin van de opleiding: de aanbetaling blijft in het bezit van Evasion.
- Een gedeeltelijke annulering later dan bovengenoemde tijdstippen zal niet leiden tot een korting.

Van onze kant:
- U wordt maximaal vijf dagen voor de opleiding geïnformeerd, wij zullen uw aanbetaling teruggeven. Ook doen wij er alles aan om een oplossing in Millau te kunnen bieden.

Materiaalverkoop:

Bij Evasion vindt u al het materiaal dat u nodig heeft om te kunnen vliegen.
Kijk op de pagina materialen.